<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=806568930319074&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
MENU
SLUIT
SUPPORT

Onze

Geschiedenis
& groei

1933

Oprichting door Hub. A. van Laarhoven senior.

Onze reis start in augustus 1933. Toen stichtte Hub. A. Van Laarhoven [zie foto] het gelijknamige bedrijf in Tilburg. Zijn handel was in diverse kantoorartikelen, met succes, want als snel moest hij het bedrijf verhuizen van zijn woonhuis aan de Maetsuijckerstraat, naar de Willem II straat in Tilburg. Deze groei markeert nog maar het begin van een reis vol groeislagen.

1933

Tijdperk van de typemachine.

Eén van de grootse bronnen van inkomen was de typemachine. Tot de computer zijn intrede deed was dit de meest efficiënte en onmisbare innovatie voor op kantoor. Slim dus, dat Hub. A. van Laarhoven ervoor koos om hierop in te spelen.

Slide

door de geschiedenis van onze communicatie
1963

De eerste computermuis.

De Amerikaanse elektrotechnicus Douglas Engelbart vond in 1963 de welbekende computermuis uit. Deze innovatie maakte dat de interactie tussen computer en mens toegankelijker werd. Dit soort technologische ontwikkelingen wekten de interesse binnen Hub. A. van Laarhoven om hierop in te spelen en door te groeien.

1978

Tiny Smulders [links] en Hub. A. van Laarhoven junior [rechts] slaan handen ineen.

Samen sta je sterk. Dat is ook wat Tiny Smulders en Hub. A. van Laarhoven junior dachten in 1978. Laarhoven senior had al een tijd het stokje overgedragen aan zijn zoon. Hij nam in 1978 het besluit om de handen ineen te slaan met Tiny om een nieuwe dynamiek te brengen binnen het bedrijf.

1978

De eerste verhuizing: op naar de Ceciliastraat!

In 1978 vindt ook de eerste bedrijfsverhuizing plaats. Het bedrijf gaat van de Willem II Straat naar de Ceciliastraat. Maar nog altijd trouw in Tilburg!

1981

We gaan computers verkopen!

Inmiddels zitten we 18 jaar na de uitvinding van de computermuis. Maar er was natuurlijk nog meer nodig dan een muis om een computer voor iedereen toegankelijk te maken. En dan gaat het vooral om de grootte van de computers. In 1981 is het zover. De computer is compact genoeg om aantrekkelijk te worden voor gebruik op kantoor. En daar speelt Hub. A. van Laarhoven natuurlijk weer mooi op in. We gaan computers verkopen!

1982

De eerste laptop wordt uitgevonden. Je kunt hem kopen voor $8.000!

De innovatieslagen weten van geen ophouden. In 1982 wordt de eerste laptop uitgevonden. Hoewel deze zeker nog niet aan iedere kantooreigenaar verkocht kan worden door de fikse prijs, is dit wel de start van een nieuw concept wat enorme populariteit zal ontvangen. En het is een ontwikkeling die weer een nieuwe grote speler vormt onder de producten die Hub. A. van Laarhoven biedt.

Slide

door de geschiedenis van onze communicatie
1986

Tilburgs zwembad aan de Ringbaan-Oost wordt gesloopt...

Het welkbekende zwembad aan de Ringbaan-Oost wat sinds 1931 haar deuren had geopend wordt gesloopt. Maar waar één deur sluit...
1986

...en maakt plaats voor Hub. A. van Laarhoven.

...gaat een andere open! Want Hub. A. van Laarhoven opent in 1986 haar deuren aan de Ringbaan-Oost. In dit pand zal het bedrijf nog enorme groei doormaken. En dan voornamelijk in de specialisatie in IT. Maar ook [kantoor]interieur blijft nog steeds een groot onderdeel van het bedrijf.
1989

Het World Wide Web is uitgevonden.

Tim was samen met zijn toenmalig manager de bedenker en grondlegger van het World Wide Web wat voor de hele wereld een enorme innovatie was. Ook voor Hub. A. van Laarhoven betekende dit dat computers nóg relevanter werden en de focus nog verder aangescherpt werd.
1992

Vader en zoon gaan samen verder. De Smulders' staan aan het roer.

En dat is ook precies de mindset van Ard Smulders [links]. Hij zag de potentie in de snel ontwikkelende IT en wilde daar maar al te graag induiken. Zijn vader Tiny Smulders [rechts] daarentegen was iets meer van de oude stempel. Hij was dolblij dat zijn zoon alles van een fris perspectief benaderde. Dat was ten slotte de kracht in hun partnerschap.
1999

Ard Smulders neemt het stokje over.

In 1999 neemt Ard Smulders het bedrijf over. Nog altijd met zijn vooruitstrevende blik en ideeën over de koers van HAVL. Met Ard aan het roer zal het bedrijf nog meer groei en verandering doormaken. 

1999

De IT afdeling barst uit zijn voegen. Er wordt 800 m2 aangebouwd!

De potentie die Ard zag in de ontwikkelingen in de IT werpt zijn vruchten af, want al snel was er uitbreiding nodig voor de snel groeiende IT afdeling. En dat betekent 800 m2 erbij [rechterzijde]!

Slide

door de geschiedenis van onze communicatie
2005

Een mijlpaal is bereikt: 50% van de omzet komt uit IT!

En die groei bleef gestaag verder gaan. Het is duidelijk dat IT een serieuze speler is en dat ook moet worden binnen HAVL.
2016

HAVL wordt Cubics.

De dag waarop wij ons Cubics noemen is aangebroken! De eerste variant van ons logo is ontwikkeld en zal nog heel wat ontwikkeling doormaken. Maar wat is en blijft; wij zijn Cubics!
2017

Microsoft Teams wordt uitgevonden.

En die ontwikkeling zal veel betekenen in de jaren die volgen. Microsoft Teams is een volwaardig begrip geworden in tijden van de Corona pandemie. Ook binnen Cubics werd dit een essentieel onderdeel om de dagelijkse werkzaamheden uit te kunnen blijven voeren. Het werd daarom ook één van onze services.
2021

Alex Otten komt aan boord.

Na een lange tijd alleen de koers te bepalen, werd het toch tijd voor een kapitein erbij. Daarom komt Alex Otten aan boord. Nu staan zij samen aan het roer om Cubics de toekomst in te leiden.

2021

De eerste overname samen!

Die volgt al snel! Cubics krijgt er hiermee een vestiging bij in Eindhoven. En dat is, als je het aan onze kapiteins vraagt, één van velen die nog moeten volgen.
2022

Interieur splitst af: Factor90 is geboren.

In 2021 wordt de keuze gemaakt om Cubics Interieur af te gaan splitsen van Cubics IT. Voornamelijk doordat IT zo groot is geworden dat het een op zichzelf staand[e] service en product is geworden, maar ook doordat IT en interieur zo verschillend zijn. Handiger om de twee individueel te laten stralen! En dus is in 2022 Factor90 geboren!
NU

Samen blijven groeien voor nóg meer Happy Users!

En dat maakt dan ook onze missie en visie voor de toekomst. Want wij denken groot, heel groot. Omdat we ons doel willen bereiken. Rust in IT brengen. Altijd en overal.

Word ook een happy worker! 

Je collega’s leren je beter kennen tijdens de vele gezellige teammomenten zoals BBQ’s, (vrijdagmiddag)borrels en weekendjes weg.
Natuurlijk is er in deze bijzondere tijd helaas wat minder de gelegenheid om bij elkaar te zijn. Maar zodra dit weer kan... 

Werken bij Cubics betekent verder:

  • afwisselende werkzaamheden door uiteenlopende opdrachtgevers;
  • werken in een organisatie met flinke groeiambities;
  • uiteraard een goed salaris en interessante secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • onbeperkte vakantiedagen;
  • één baaldag in het jaar; 
  • een eigen Happiness Coach;
  • een uitstekende pensioenregeling;
  • èn als klap op de vuurpijl: je werkomgeving is er eentje om je vrienden jaloers me te maken. Super modern, ergonomisch verantwoord én de mogelijkheid om je collega’s te verslaan bij onze pool- en tafelvoetbalwedstrijden…

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures en kom erbij. Gezellig.

 

Kom ons team versterken!

Wil jij ook elke dag met veel plezier werken voor Happy Users? En wil je daten vanuit een prachtig kantoor in Tilburg met zo’n’n 50 collega’s die net als jij houdt van hard werken, maar ook een lolletje op zijn tijd?

Check dan dan van een van de openstaande vacatures iets voor jou is! Uiteraard is [deels] thuiswerken, zeker in deze tijd, ook mogelijk.

Alex Otten
Directie

'Voor Cubics is maatschappelijk en sociaal betrokken zijn vanzelfsprekend.'

Meer over onze activiteiten.