<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=806568930319074&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
MENU
SLUIT
SUPPORT

Services
CYBER-SECURITY


 

‘Maak van je vijand je beste vriend!’ Maar wat als die vijand telkens in een andere vorm je organisatie aanvalt? Cybercrime is criminaliteit via netwerken, computersystemen of het internet. Denk hierbij aan vele verschillende vormen van cryptolockers en het ‘gijzelen’ van bedrijven ransomware, hacking of een DDoS-aanval.

Cyber Attacks: ze zijn tegenwoordig niet meer te negeren. Ze worden geavanceerder én frequenter. Bovendien kan het veel schade aanrichten in je bedrijf of organisatie.
Als bedrijf of organisatie ben je steeds afhankelijker van netwerken, systemen en internet. Digitale veiligheid is daarom belangrijker dan ooit. Jouw bedrijfsdata is wellicht het meest waardevolle bezit van jouw organisatie en daar zijn cyber criminelen naar op zoek.  Je wil er als organisatie zeker van zijn dat jouw organisatie en data veilig zijn; je moet er al helemaal niet aan denken dat jouw bedrijfsvoering wordt platgelegd.

Een goede voorbereiding is KEY.
Onze cybersecurity-afdeling ontzorgt jouw organisatie graag op dit terrein voor deze onvoorspelbare digitale aanvallen. Een goed zicht op je huidige situatie is daarbij van groot belang. Daarom bieden wij een aantal expertises aan die voor jouw bedrijf mogelijk interessant zijn of je helpen voorbereiden op een toekomstige aanval.

Wat kunnen wij voor jou betekenen? 
Hieronder kun je lezen welke producten we op het gebied van Cybersecurity in huis hebben. Onze specialisten kunnen jou goed adviseren over hetgeen wat nodig is voor jouw bedrijfsvoering. 

JEAN-PAUL SABLEROLLE
Director Business Cybersecurity

"De laatste jaren is cybersecurity té belangrijk en té complex geworden om zelf te blijven doen."

Cyber-security
Checklist

1.

Zet de eerste stap naar een veiligere digitale omgeving door jouw cyberrisico's in kaart te brengen. Wat zijn de pareltjes die beveiligd moeten worden? Bepaal welke informatie echt belangrijk is om jouw bedrijf draaiende te houden. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als privacygevoelige gegevens op straat komen te liggen?

2.

Maak jouw digitale omgeving veiliger door software up-to-date te houden en regelmatig back-ups te maken van systemen. Heb je ook een goede firewall en gebruik je antivirussoftware? Check het zodat je geen gemakkelijk doelwit wordt van cybercrime!

3.

Vergeet het niet! Informeer of de beveiligingsinstellingen van jouw software goed staan. Daarmee voorkom je veel ellende. Bij de meeste cloudapplicaties is ‘2-factor-authenticatie’, en dus veiliger inloggen, enkel een kwestie van instellen. Jouw medewerkers moeten dan bijvoorbeeld naast een gebruikersnaam en wachtwoord ook een code intoetsen.

4.

Gegevens bewaren kan veel ellende besparen. Vraag jouw ICT-expert welke 'loggegevens' jouw systemen of cloudapplicaties automatisch opslaan. Dat zijn gegevens die bijvoorbeeld vertellen wie er heeft ingelogd, wanneer en hoe. En check deze logbestanden regelmatig. Zo kun je in het geval van een cyberaanval de sporen van hackers nalopen om zo te achterhalen wie de dader is!

5.

Veilig werken is meer dan IT: kijk ook naar jouw processen. Zo sturen cyberhackers bijvoorbeeld tijdens de afwezigheid van de CEO, uit zijn/haar naam een verzoek naar de financiële afdeling om geld over te maken naar hun rekening. Verklein deze kans door meer mensen aan te wijzen die een betaling moeten goedkeuren. 

6.

Mensen zijn vaak een zwakke schakel in de beveiliging. Gebruiken jouw medewerkers voor alles hetzelfde wachtwoord? Loggen ze met hun laptop in op openbare netwerken die vaak slecht zijn beveiligd? Maak medewerkers bewust van de risico's en slinkse werkwijzen van cybercriminelen!

7.

Cybersecurity is een vak apart. En daar komt ook nog eens bij dat ieder bedrijf anders is! Laat een externe specialist de veiligheid van jouw bedrijf in kaart brengen. Zo worden de juiste vragen beantwoord, effectieve maatregelen getroffen en houd je ook nog eens rekening met de AVG-wet.

8.

Cybercriminelen worden steeds slimmer. Hoe goed de beveiliging ook is, er kan toch iets gebeuren. Vaak zonder dat je het door hebt. Houd jouw systemen en website op afstand in de gaten. Dan kun je direct in actie komen als er gevaren op de loer liggen.

9.

Stoom de cape maar klaar. Een cybersecurity held binnen jouw bedrijf kan het verschil maken. Zorg dat iemand de tijd krijgt om in dit onderwerp te duiken. Die persoon informeert andere medewerkers over ontwikkelingen en is het aanspreekpunt bij incidenten. Een dagdeel per maand aandacht voor cyber security maakt al een wereld van verschil.

10.

Een cybercrimineel valt jouw bedrijf aan. Wat doe je dan? Beantwoord deze vraag voorafgaand aan een cybercrime incident. Bepaal welke stappen jouw bedrijf moet nemen en zorg dat medewerkers dit weten. Communicatie naar de buitenwereld hoort er ook bij. Ligt gevoelige informatie op straat? Vertel klanten en leveranciers dan direct wat er speelt. Dit is niet alleen verplicht vanuit de AVG-wet, maar wordt ook gewaardeerd!

Vragen over security?
Wij staan voor je klaar!

Kom eens langs of neem contact op.
Cybersecurity team Homepage_Contact