<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=806568930319074&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
MENU
SLUIT
SUPPORT

Services
C-FENCE

 

C-Fence is een dienst die wij samen met Security Onion Solutions hebben ontwikkeld en biedt de mogelijkheid om dreigingsinformatie uit meer dan 700 bronnen wereldwijd te verzamelen, op te slaan, te analyseren en vervolgens te koppelen aan activiteiten op uw netwerk/SAAS (bijv. Microsoft 365).

C-Fence genereert en stuurt waarschuwingen naar IT-beheerders of beveiligingsteams over mogelijke bedreigingen, waardoor het mogelijk wordt snel en accuraat te reageren op mogelijke aanvallen. Vanuit ons centrale Cloud dashboard is het netwerk constant te monitoren. Daarnaast kunnen we met C-Fence aanvalspatronen detecteren en termineren voordat deze feitelijk op uw netwerk kan plaatsvinden.

Wat doet C-Fence nu precies voor de bedrijfsveilige informatie?

 • Verzamelen
 • Correleren
 • Opslaan
 • Analyseren
 • Neemt actie waar mogelijke bedreigingen en aanvallen worden waargenomen in het systeem.
 • Forensics; in het geval van een calamiteit geeft C-Fence een zeer nauwkeurige inkijk op wat er precies heeft plaatsgevonden.
Wat is het bedrijfsvoordeel van het inzetten van C-Fence.
C-Fence speelt zich af in de Cloud waardoor het veel voordelen oplevert voor het beheren en inzichtelijk maken van de beveiligingsrisico’s in meerdere bedrijfsomgevingen met behoud van dezelfde effectiviteit voor alle On-Premise en In-Cloud implementaties, maar vooral op onze locaties Tilburg, Eindhoven en Groningen.
 
Kortom:
 • Meer gemak voor de IT-beheerder.
 • Meer flexibiliteit.
 • Meer controle.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een effectieve en efficiënte manier om alle apparaten, servers, applicaties, gebruikers en infrastructuurcomponenten op het netwerk constant te monitoren op cybersecurity activiteit.

Wat voor informatie wordt er verzameld?
Bij C-Fence hebben wij informatie nodig om jouw IT-omgeving zo veilig mogelijk te maken. Deze informatie halen we uit een log. Een log wordt gecreëerd elke keer als er iets gedaan wordt, bijvoorbeeld als er verwijderd, bewerkt of gecreëerd wordt op een computer. Welke informatie we uit een log kunnen halen, is dus afhankelijk van waar de log is ontstaan in jouw IT-omgeving.

Hoe en waar wordt deze informatie opgeslagen?
Alles dat wordt ‘gevonden’ door de agent wordt voor een langere periode opgeslagen in de Cloud. Deze periode is afhankelijk van de beschikbare opslagruimte. Een agent kan per maand een groot aantal logs produceren op basis van in welk soort systeem de agent is geïnstalleerd. Een computer kan bijvoorbeeld elke maand rond de 0.25 GB aan informatie produceren. Dat klinkt weinig, maar als elke computer een agent heeft kan er gemakkelijk meer dan 10 GB aan informatie per maand worden verzameld.

Waarom wordt deze informatie geanalyseerd?
Als de logs in de Cloud zijn, worden ze geanalyseerd door een set van algoritmen die iedere dag aangescherpt worden. Mocht er binnen deze set een afwijking worden gevonden, dan wordt er een alert uitgezonden. Een alert betekent vaak dat er een kwetsbaarheid of kwaadaardige actie is gedetecteerd. Mocht dit het geval zijn, worden de logs samengevoegd tot een dataset. Deze dataset wordt dan ook weer opnieuw geanalyseerd door een set van regels. Een individuele actie zegt vaak niets, maar als je de bundel samenvoegt, geeft dat de mogelijkheid om een kwaadaardige actie te detecteren.


Als laatste stap worden de logs dan omgezet naar een leesbaar formaat, zodat onze analisten de logs kunnen bekijken voor kwaadaardige acties. Wij doen dit omdat hackers elke dag nieuwe ontwikkelingen of kwetsbaarheden uitvinden, die niet gevonden kunnen worden. Op deze manier houden we grip op de situatie. Het is die analyse die van cruciaal belang is en inzicht geeft van een aanval die op de loer ligt.

Wat bepaalt hoe goed je met een crisis omgaat? Het eerlijke antwoord: het is echt de voorbereiding.

 

Ook jouw aanvals-
oppervlakte verkleinen?

Neem contact op met ons Cybersecurity Team.

Maak een afspraak Homepage_Contact
Bellen kan altijd! Homepage_Contact